Lördag 30 januari i bilder

                                  

Dop för kusinens son Alexander i Vårdnäskyrka.Molly var givetvis med och sprang omkring lite bland raderna i kyrkan och ropa efter Faster.
"Malin Malin Malin"
"Vart är Malin?"
Per ser nöjd ut :) kan det vara så att han är mätt efter all smörgåstårta kanske?!? ;)


Sötunge! :)Det var en trevlig dag!


Min inköp idag i bilder :)

Nagellack :)
Hot Chocolate, Flashy Copper, Shocking Lilac, Water Mirror

Mina ny inköpta växter :)
 Köpte även en ny duk till vardagsrummet :) Matchar väldigt bra till mattan!


HEL 2 kursens första vecka..

Jaha ja då hade man gått halva kursen redan då.. den här veckan har varit väldigt slapp måste jag säga.
Ett par föreläsningar, två basgrupper, studiebesök på kirurgiska kliniken på US i Linköping.

Vi ska göra vårat förbättringsarbete på den kliniken på US. De vill ha hjälp med att förbättra utskrivningsprocessen och så att de får väl informerade patienter om sina utskrivningar. Jag tycker det är intressant och vara ute i verksamheten och kolla läget. Men det är ju lite olika åsikter om detta pilotprojekt i gruppen. Gnäll och buhuhu..
Fan man måste se det roliga i det hela tycker jag.. :) Jag ser mycket arbetsterapi tänkt i den uppgiften och tycker det är roligt ja men men alla kan inte tycka samma.
 
Målet med att vi gör detta är för att identifiera problem och ge förslag på åtgärder. Vi ska även mäta och se om det har blivit någon förbättring efter att åtgärderna satts in. Vilket innebär att vi kommer under hela terminen att ha projektet igång, som kan tyckas att det blir mera jobb för oss än de andra som bara läser Sexologi... Vore roligare om alla bara läste Sexologi tycker jag mer rättvist och de ska ta bort Sexologi kursen och ersätta den med förbättringsarbetet enbart :-O Mycket dåligt tycker jag! Det är ju bra att vi läser detta för klart att man kommer att stöta på någon patient som har problem inom området. 

Men dessa två veckor känns väldigt slappa som sagt. Lite lugn start på terminen! Det gillar vi! :)

Har inskaffat mig 4 nya nagellack :) :) 20 spänn på ICA Maxi! det ni! det är billigt det. Sen så blev det två växter..som sattes i vardagsrumsfönstret. Har aldrig köpt växten förut så får se om jag kan sköta den. Konstigt namn hade den oxå: Calathea gemengd. Men fin var de iallafall.

Imorgon blir det dop av lilla Alexander, kusinens son. Ska bli trevligt och det bjuds på smörgåstårta oxå :P Me LIKE! :)
Nu ska jag ta mig lite fika och beundra mina inköp idag :)

Trevlig HELG!

GODKÄND!

Yeeeaaaaaah!! Jag fick ett G på tentan! uh la la la laa! :D
Fasen vad gött det känns!! :)

Helt jäla nice asså!

Dagen började med att jag SOV ut (var ett tag sen det hände) Så det var skönt. Sen frukost kollade på en film på voddler(en grymt bra filmsajt som jag har gratis tackvare BBB) sen en dusch, sen kolla över schemat för dagen, HEL 2 började ju idag :) Käka lite lunch för att sedan få skjuts in till stan med älsklingen.

Kom in till stan en timme innan jag skulle på introduktion, ville gå och kolla lite i affärer innan ;P
Kollade lite på Bikbok, lagerhouse, HM, Cubus och hitta fasen inte ett skit som jag ville ha eller tyckte var snyggt. Gick förbi Gina tricot på väg till NH(nationernas hus) och hade väl typ en kvart på mig tills introduktionen var. Jag hittade en massa fynd på Gina :D och de kostade bara 49 kronor styck :-O
Shoppa shoppa shoppa :)
Sen var det bara och springa till NH! Var nån jäla frågvis säljare på stan från nåt företag som vill ställa en massa frågor men jag gav ett stressigt svar så han bad om ursäkt att han fråga..hihihi..fick du!

Kom precis i tid till introduktionen..pjuuuh!

Ska bli en jävligt rolig kurs! :)

Sen så var det två föreläsningar.." vad händer som händer vid ett sexuellt möte" och en film om kärlek på äldre dar...
Intressant dag!
När jag kom hem så rusade jag in för och kolla mail och studieresultat...och så fick jag se detta underbara resultat :) * = kursen slutförd!!!!! Alltså att jag fått ett G på tentan!!!


Uh la la la Uh la la la! :)Helg v.3

Jahopp det var den helgen det.
Och jobbat har man gjort också, tjänat lite cash det är inte dumt det.
Det gick och jobba trots min förkylning med det kommer inte och bli nån träning imorrn, kanske kan bli nåt i slutet på veckan.

Imorgon börjar HEL 2 :D skit vad fort tiden går :-O kändes som vi nyss gick HEL 1an. Men icke nu så är det år 3 som börjar!

Såg på Hotel Rwanda nyss. Förjävla bra film! Den bästa på länge som jag har sett, och jag blev så upprörd och sen den. Men lärorik och se. Så se den! (om ni inte har gjort det)


Jag känner fasen inte smaken på chipsen som jag nyss moffa i mig :P jävla skit asså! var ju nyss förkyld :/
Fast jag är inte speciellt täppt i näsan men det finns ändå ingen smak hmm konstigt det där. Menmen det lär väl gå över så småning om.

Vad det gäller barnvakt som jag skulle vara i lördags så blev det bara en timmes passning. Det blev ändrade planer men jag fick iaf leka lite med Molly :) Vi käka macka och yoghurt med hajen soundtrack(jag fick säga bampambampambaam varje gång skeden skulle in i munnen) det var något som var himla roligt tydligen så faster fick hålla på så tills yoghurten var slut och det var ju tur för hon hade tydligen inte käkat så mkt under dagen.

Näe men det var väl det för nu då. Får se vad morgondagen har att erbjuda och hur de kommande veckorna ska se ut..jag ska tydligen vara med i Pilotgruppen.. :S jag ska förbättra hela landstinget i östergötland...typ ;)

Kram och Hej!♥

Fredag 22 januari

Så jäkla gött tenta gick igår då! Kände mig cool lung och hade en gammal basgruppshandledare som examinator.
Jag kopplade till en annan målgrupp med referenser i alla mina svar. Kändes mycket mycket bättre än sist och de sista minuterna av tenta så satt vi och prata om vart jag kan tänka mig och börja jobba..kändes hur bra som helst :) :) Och jag kände att hon hängde med på mina kopplingar och så också några utvecklingar fick jag säga men det var skönt för då kände jag att jag fick visa att jag har svar och kan utveckla och att hon var med i mitt resonemang.

Me like!
Vi får resultatet i nästa vecka så *HOPPAS*

Skickade nyss in reviderade rapporten igen, och skrev att jag var tacksam om snabbt svar om det skulle vara något ytterligare som skulle ändras. Men jag har suttit i 7-8 timmar sammanlagt med att ändra i rapporten så kan inte göra så mycket mera nu kände jag så det var lika bra att skicka in och se vad de tycker.

Börjar bli lite förkyld också det gillar vi inte.. :/ Men det var bra att det inte kom tidigare så att jag hade missat tentan pga det.

Imorrn ska det jobbas lite (om det inte blir värre med förkylningen då) och sen på eftermiddagen/kvällen ska jag vara barnvakt :) :)

Ska ta helg nu och käka lite lunch och sen kolla på film i soffan!!
Woho!


Kram och Hej!

Onsdag 20 januari 2010

Onsdag idag då, imorn gäller det! TENTA!
Är lite psyko nu här hemma, går runt och tänker engagemang, tillgänglighet, aktivitet, delaktighet mest hela tiden ;)
Fokus på högsta nivå, vad kan jag koppla och hur ser jag sammanhang..crazy!

Fick precis reda på att jag har dispens till och med 8 februari. Så det var ju positivt :)
Jag får iaf delta i HEL 2 kursen, som handlar och sexologi och det gillar vi ;)

Ska skicka in mina kompletteringar på min rapport så fort jag har gjort tentan eller iaf börja och göra dem. Är ju inte så himla mkt som ska göras bara förtydliga en del i resultatet.


Nähepp nu ska vi se delaktighet..tillgänglighet...aktivitet..arbetsterapi

Hej´rå!

:P

Tentaplugget fortsätter..

Tjoho!
Jajemen tentaplugget fortsätter..övat flitigt nu i ett par timmar. Känns som det borde vara säkert för ett G nu denna gång. *HOPPAS*

Nu känner jag att jag är i behov av lite rast..eftersom jag varit så duktig och övat nu ett tag så är jag värd en rast :)
Funderar på att kolla på tv3play, blåsningen var ju i söndags och det missade jag då jag kollade på En annan del av Köping. Lite humor mellan tentaplugget är aldrig fel!

Hej då´rå!


Tentaplugg...

Hmmm går inte så bra med mitt planerade tentapluggande ;) brukar ju vara så att allt är fan så mkt nödvändigare att göra förutom att plugga..det är t.ex. mkt nödvändigt att jag sitter här och skriver om det.. :P

Känns ju som jag har stukturen på tentan och kan hyffsat teorin men det ä klart att jag behöver läsa på mera..för att känna mig 110 % säker och får mitt G.

Kanske kan ta och öva lite...så får ni som läser se vad jag kan ;)

Teorier som jag har kring miljön är

* Kielhofner - fyra miljöer, kulturella, fysiska, sociala & institutionella (den sista är lite luddig så den behöver jag nog läsa mera om) Miljön kan både stödja och hindra ens persons aktivitetsförmåga. En stödjande och varaktig miljö skapar vanor och roller.

Sen har vi ju den kanadeniska modellen:
*CMOP som säger istort sätt samma som Kielhofner, fyra miljöer..

Teorier kring delaktighet & tillgänglighet:

*ICF - en persons engagemang i en livsituation, lite luddigt kanske? jo men det handlar om ens känsla av att delta i vardagliga aktiviteter inom t.ex. arbete, skola eller fritid. 

*Kielhofner säger oxå att delaktighet handlar om ens persons engagemang i vardagliga sammanhang. De vardagliga aktiviteterna som är nödvändiga för personens välbefinnande. Det handlar även om ens persons drivkraft(volition) vad som personen tycker är meningsfullt att göra. ENs persons värderingar och vad som är viktigt att känna sig delaktig i.

Tillgänglighet handlar om att kunna ta del av det som man vill vara delaktig i. Handisam beskriver det som att kunna ta del av information, offentliga platser, nå i affärer, komma fram där man vill i samhället. 

* Diskrimineringsombudsmannen säger oxå att samhället ska vara tillgängligt för alla oavsett funktionsnedsättning. 

*FN´s nationella handlingsplan...
*HSL, SOL, LSS (Lagar kring delaktighet & tillgänglighet..)

Ja men detta var väl spännande.. :P ska ta och läsa på lite mera tror jag..eller vad tycks? känns det som jag har koll på det hela eller kommer det gå åt pipsvängen på torsdag? 

Hejsvejs!
 

Long time now sen sist..

Ja nu var det verkligen läänge sen sist nåt skrevs här av mig..Uscha då..


Inte riktigt haft tid, ork eller lust och skriva nåt..

Men ska bli bättring på det!

I helgen så har jag vart ledig inget jobb denna helg inte! Men jag har fått slitit med tentapluggandet istället.. :/
Omtenta på torsdag! Bäst det går bra annars blir det ingen dispens! Då blir det examen våren 2011 istället för hösten 2011 :P

Annars så har jag tränat en del nu i veckan det är bra det! Beach 2010 here i come! :) :)
Sen vart och lekt och gosat lite med Molly igår.. fasen vad hon växer och blir stor och hon kan ju så jäkla mkt ord!
:)

Veckan som kommer bjuder på mera tentaplugg och komplettering på den där jävla litteraturstudien!

Ikväll ska jag kolla på En annan del av Köping! Lär väl bli en film oxå om man har tur :)


Näe men vi säger så så länge då! Håller på och tvättar nu så ska gå o hänga upp den nu..


Återkommer om en snar framtid :)

Jättekraaam! (Inspirerad av teletubbies som Molly & Jag titta på igår, ett helvetesprogram är vad det är)

RSS 2.0